Tarjoukset vielä 16.07. 23:59 asti!
Jopa 40% alennusta osasta tuotteistamme
Maksuaikaa 30.8.2024 asti ilman kuluja

Usein kysyttyä

Puolapuut

Miksi valitsisin Suomen Voimistelutuotteen puolapuut?
Laadukkaat ja sisustukseen sopivat puolapuumme on valmistettu Suomessa. Materiaalina on käytetty vahvaa puumateriaalia, suomalaista viilurakenteista koivua. Puolapuilla on helppo tehdä kuntoa kohottavaa liikuntaa kuten myös virkistävää venyttelyä. Puolapuutilauksen mukana asiakas saa monipuolisen treeniohjelman, joka sisältää kokonaisvaltaisen kehon treeni- ja lihashuolto-ohjelman.


Mitkä ovat puolapuiden mitat?
Puolapuut ovat korkeudeltaan 230 cm ja leveysvaihtoehdot ovat 60 cm, 70 cm ja 80 cm. Leuanveto leuanvetoulokkeellisella puolapuumallilla mahdollistuu 250 cm korkeassa tilassa. Suosituin puolapuumme on 70 cm leveä malli, jonka asennus onnistuu perinteiseen 600 mm koolaukseen. Tarkat mitat löytyvät nettisivuiltamme mittakuvasta: https://www.voimistelurenkaat.fi/products/stallbars18.jpg

Puolan ja seinän välinen etäisyys on 7,5 cm.
Taustalevyjen paikat alhaalta mitattuna 46,7 cm (alempi) ja 210 cm (ylempi).
Taustalevyn korkeus 7,8 cm.
Puola on ovaalin mallinen ja kooltaan 4 x 2 cm.
Puolien välinen etäisyys toisistaan on 19,5 cm ja puola on 13 cm korkeudessa.
Puolapuut ulkonevat seinästä 11 cm, leuanvetouloke 25,5 cm.
Jalkalistaloven korkeus on 9,5 cm.
Lisäosa ulkonee seinästä 63 cm.


Miten puolapuut asennetaan?
Ennen asennusta puolapuut kootaan tilauksen mukana tulevien kuvallisten ohjeiden mukaisesti. Puolapuut voidaan asentaa betoni-, tiili- ja kiviseinään tai kevyeen väliseinään, jonka koolauksiin kiinnitys tulisi kohdistaa. Kiinnitys seinään tapahtuu kahdesta taustalevystä. Pakkauksen mukana tulee sekä kiviseinään sopivat proput ja ruuvit, että puisiin väliseinäkoolauksiin sopivat porakärkiruuvit. Mikäli asennus tulee pelkästään kipsilevyn varaan tarvitaan rautakaupasta kipsilevyankkurit ja mahdollisesti lisäksi asennusliimaa taustalevyjen taakse. Suosittelemme aina etsimään vähintään yhden kantavan tukipuun kiinnittäessä puolapuita väliseinään/kipsilevyyn. Jos olet epävarma asennuksesta, suosittelemme konsultoimaan rakennusalan asiantuntijaa.

Puolapuiden siro rakenne mahdollistaa niiden sijoittamisen lähes kaikkialle, sillä ne vievät tilaa syvyyssuunnassa suorassa mallissa 11 cm ja leuanvetoulokkeellisessa mallissa 25,5 cm.


Tuleeko puolapuihin kiinnitystarvikkeet mukana?
Puolapuihin tulee mukana 8 kappaletta ruuveja sekä 8 proppua. Mukana tulevien proppujen avulla puolapuut voi kiinnittää kiviseinään ja porakärkiruuvit soveltuvat väliseinän puisiin koolauksiin kiinnittämiseen. Asennukseen tarvitset porakoneen, 8 mm poraterän ja betoniseinään kiinnittäessä lisäksi iskuporakoneen ja 10 mm kiviterän.


Millä korkeudella puolapuiden kiinnityskohdat ovat?
Kiinnityskohdat alkavat lattiasta mitattuna korkeuksilta 457 mm ja 2100 mm. Kiinnityskohdat ovat korkeudeltaan 78 mm. Tarkat mitat ovat nähtävissä nettisivuillamme mittakuvassa: https://www.voimistelurenkaat.fi/products/stallbars18.jpg


Mikä on puolapuiden painorajoitus?
Tukevasti asennettuna puolapuut kantavat 150 kg painon.


Mitä hyötyä on puolapuihin kiinnitettävästä lisäosasta?
Lisäosan avulla harjoittelet puolapuilla entistäkin monipuolisemmin. Lisäosalla voit tehdä mm. dippejä, leuanvetoa, punnerruksia ja erilaisia vatsa-/riipuntaharjoituksia sekä soutuja selälle. Katso lisää liikepankistamme: https://www.voimistelurenkaat.fi/liikepankki/index


Missä puolapuut valmistetaan?
Puolapuut valmistetaan Suomessa. Puolapuiden reunapalat ja taustalevyt ovat suomalaista koivuvaneria ja puolat täyskoivua.


Tuleeko puolapuita huoltaa?
Puolapuiden kiinnitys tulee varmistaa aina ennen käyttöä. Mahdolliset likatahrat voi pyyhkiä nihkeällä liinalla. Huolellinen käyttö ja kunnossapito pidentää puolapuiden käyttöikää, ja estää mahdollisia onnettomuuksia.


Mitä turvallisuusasioita tulee ottaa huomioon puolapuita käyttäessä?
Puolapuiden kiinnitys tulee varmistaa aina ennen käyttöä. Tarkkaile puolien ja rungon kuntoa. Älä koskaan käytä haljenneita puolia tai vaurioitunutta runkoa. Älä roiku pää ylösalaisin puolapuista. Älä jätä pieniä lapsia leikkimään puolapuilla ilman aikuisen valvontaa.


Soveltuvatko puolapuut ulkokäyttöön?
Puiset puolapuut eivät sovellu ulkokäyttöön.


Voimistelurenkaat

Miksi valitsisin Suomen Voimistelutuotteen voimistelurenkaat?
Voimistelurenkaamme ovat suomalainen avainlipputuote. Renkaat tehdään käsin tehtaallamme Lempäälässä. Käyttämämme vaneri on aina kotimaista, eikä se sisällä myrkyllisiä liima-aineita vanerikerrosten välissä. Hihnat on punottu Suomessa ja ommeltu myös omissa toimitiloissamme. Voimistelurenkaiden hihnoilla on Ökö-tex-standard 100-sertifikaatti. Voimistelurengastilauksen yhteydessä asiakas saa monipuolisen treeniohjelman, joka sisältää kokonaisvaltaisen kehon treeni- ja lihashuolto-ohjelman sekä lasten temppukoulun.

Mitkä ovat voimistelurenkaiden mitat / Mitä eroa on lasten ja aikuisten voimistelurenkailla?
Aikuisten voimistelurenkaan ulkohalkaisijan mitta on 236 mm ja paksuus 28 mm. Lasten voimistelurenkaan ulkohalkaisijan mitta on 195 mm ja paksuus 25 mm. Lasten koko toimii kaiken ikäisille kuntoilijoille ja temppuilijoille, mutta pienempi koko on suunniteltu siten, ettei alle 5-vuotiaiden pää mahdu renkaan läpi.

Mitä eroja eri hihnavaihtoehtojen välillä on?
Voimistelurenkaiden hihnavaihtoehtoina ovat kapeammat 25 mm leveät Premium-hihnat ja leveämmät 35 mm levät Deluxe-hihnat. Hihnoja on saatavilla mustina ja valkoisina. Kapeammat hihnat kannattelevat 120 kg painon ja leveämmät 300 kg painon. Hihnojen pituusvaihtoehdot ovat 0-250 cm ja 0-400 cm. Lyhyemmät hihnat soveltuvat maksimissaan 280 cm korkeaan tilaan, jos hihnojen pituus riittää myös lattian lähellä tehtäviin kuntoharjoitteisiin. Pidempi 400 cm hihna soveltuu puolestaan maksimissaan 430 cm korkeisiin tiloihin. Leveämmät ja pidemmät hihnat ovat valittavissa voimistelurenkaisiin lisähinnalla. Erikoismittaisten hihnojen tiedustelut voi lähettää myynnin sähköpostiimme myynti@voimistelurenkaat.fi. Tarkemmat hintatiedot verkkokaupastamme: https://www.voimistelurenkaat.fi/tuote/voimistelurenkaat

Voinko tilata pelkät voimistelurenkaiden hihnat?
Hihnojen tilaaminen on mahdollista verkkokaupastamme: https://www.voimistelurenkaat.fi/tuote/irtohihnat

Voinko lyhentää voimistelurenkaiden hihnat itse
Hihnojen lyhennys onnistuu helposti saksilla katkaisemalla ja polttamalla kevyesti hihnan pää esimerkiksi tulitikulla tai sytyttimellä.

Miten voimistelurenkaat asennetaan?
Voimistelurenkaat suosittelemme kiinnittämään suunnittelemaamme palomiehenhakasella varustettuun kattokannakkeeseen tai leuanvetotankoon. Palomiehenhakanen keinuu hihnojen mukana, jonka ansiosta hihna ei kulu samalla tavalla kuin kiinteään koukkuun kiinnittäessä. Myös keinuva liike mahdollistuu helpommin hakasen ansiosta. Emme vastaa kiinteään koukkuun (esimerkiksi saparokoukku) kiinnitettyjen hihnojen kulumisesta. Saparokoukku voi myös katketa käytössä metallin väsymisen takia. Jos voimistelurenkaita varten kuitenkin löytyy jo valmiiksi kiinteät asennuskoukut, suosittelemme lisäämään koukkujen ja hihnojen väliin palomiehenhakaset.

Kattokannakkeiden asennus betonikattoon vaatii kiviterää, proppuja (esimerkiksi Alligator) ja ruuveja. Kannakkeet tulee kiinnittää tukevaan rakenteeseen esimerkiksi paneelikaton alla olevaan kattotuoliin. Kattotuoli on mahdollista hahmottaa katosta tarkastelemalla katon koolausjakoa välikaton kautta tai rakennemittarilla. Kannakkeet eivät sisällä kiinnitystarpeita vaan ruuvit ja mahdolliset proput tulee valita kattomateriaalin mukaan. Jos olet epävarma asennuksesta, suosittelemme kääntymään ammattilaisen puoleen niin asennuksessa kuin ruuvien valinnassakin. Jos katosta ei löydy tukevaa kiinnitys kohtaa, voi kattokannakkeet asentaa myös ovenkarmiin.

Voimistelurenkaat on mahdollista kiinnittää lisäksi leuanvetotankoon. Tankoon kiinnittäessä suosittelemme kiepauttamaan voimistelurenkaiden hihnat kerran tangon ympäri, jotta hihnojen lukot eivät liu’u alas ja kolhi puurenkaita eivätkä lukot myöskään hankaa/kuluta leuanvetotankoa.

Hihnat on myös mahdollista kiinnittää esimerkiksi ulkotreenin ajaksi oksaan tai parruun. Hihnat eivät kuitenkaan kestä pidempiaikaista hankausta tai keinuntaa karheita materiaaleja vasten vaan suosittelemme asentamaan keinuntaa ja temppuilua varten voimistelurenkaat mallistomme kattokannakkeisiin. Hihnojen takuu kattaa hihnat, jotka ovat asennettu mallistomme kattokannakkeisiin.

Kuinka paljon painoa voimistelurenkaat kantavat?
Voimistelurenkaat kantavat tukevasti asennettuina kapealla hihnalla 120 kg ja leveällä hihnalla 300 kg kuormituksen.

Mitä turvallisuusasioita tulee ottaa huomioon voimistelurenkaita käyttäessä?
Voimistelurenkaiden tukeva kiinnitys sekä hihnojen ja lukkojen kunto/pitävyys tulee varmistaa aina ennen käyttöä. Varmista, ettei voimistelurenkaiden käyttöalueella ole kiinteitä esteitä tai teräviä kulmia, johon käyttäjä voi satuttaa itsensä. Älä jätä pieniä lapsia leikkimään voimistelurenkaillamme ilman aikuisen valvontaa. Älä käytä vaurioitunutta tai rikkoutunutta tuotetta. Suosittelemme kattokiinnitykseen omia kattokannakkeitamme. Mikäli kiinnitykseen käytetään muualta hankittuja koukkuja, emme vastaa hihnojen kulumisesta tai mahdollisista onnettomuuksista.

Voiko voimistelurenkaita käyttää ulkona?
Muovisia voimistelurenkaitamme voi käyttää ulkona. Muovirenkaamme on valmistettu Suomessa. Puuvalmiit voimistelurenkaat voi halutessaan käsitellä vesiohenteisella ulkokäyttöön soveltuvalla kyllästeellä. Käsittelystä huolimatta koivuviilusta valmistettua voimistelurengasta ei suositella jättämään suoraan sateeseen. Käsittelyä tulee uusia säännöllisin väliajoin, jotta säänkesto-ominaisuudet säilyvät. Muoviset renkaat kestävät paremmin sääolosuhteita, mutta ne tulisi kuitenkin säilyttää talven ajan sisätiloissa. Ulkokäytössä tulee seurata, etteivät linnut tai hyönteiset tee tuhoa hihnoille.


Kattokannakkeet

Miksi valitsisin Suomen Voimistelutuotteen kattokannakkeet?
Valkoinen liukulaakeroitu kattokannake on huomaamaton ja sointuu osaksi sisustusta. Kattokannakkeen palomiehenhakanen mahdollistaa helpommin keinuvan liikkeen. Hakasen keinuva liike vähentää lisäksi hakaseen pujotetun hihnan hankausta kiinteään koukkuun verrattuna. Tämän ansiosta hihna ei hierry rikki ja pahimmillaan poikki asti. Suosittelemme kattokiinnitykseen omia kattokannakkeitamme. Mikäli kiinnitykseen käytetään muualta hankittuja koukkuja, emme vastaa hihnojen kulumisesta tai mahdollisista onnettomuuksista.

Miten kattokannakkeet asennetaan?
Kattokannake kiinnitetään kahdella ruuvilla/pultilla. Ruuvit/pultit eivät kuulu toimitussisältöön, koska ruuvit/pultit tulee valita kiinnitysmateriaalin mukaan. Varmista, että kiinnityspaikka on kantava.

Kuinka paljon painoa kannake kannattelee?
Kattokannakkeiden kestävyys on tukevasti asennettuna 200 kg per kannake.

Leuanvetotanko

Miten leuanvetotanko asennetaan?
Leuanvetotanko asennetaan ovenkarmeihin tuotteen mukana tulevilla neljällä ruuvilla. Leuanvetotanko tehdään mittatilaustyönä oviaukkosi mittojen mukaan. Yli metrin levyisiin oviaukkoihin suosittelemme vahvistettua tankoa ja lähetämme kaikkiin yli metrin mittaisiin oviaukkoihin automaattisesti vahvistetun tangon. Vahvistetun tangon lisähinta on 19,90 euroa.

Vaikuttaako leuanvetotanko oven käyttämiseen?
Leuanvetotangon ovenkarmikannakkeita on saatavilla leveydessä 5,8 cm tai 3,4 cm. 5,8 cm leveä kannake on valmistettu puusta ja kapeampi 3,4 cm leveä kannake metallista. Metallista kannaketta on saatavilla lukituksella tai ilman. Useammissa karmimalleissa ovi sulkeutuu normaalisti 5,8 cm leveiden kannakkeiden kanssa. Kapeampiin karmeihin suosittelemme 3,4 cm levyisiä kannakkeita.

Miten useampia karmikannakkeita voi hyödyntää?
Asentamalla useampia ovenkarmikannakkeita, voi tangon korkeutta säädellä. Eri korkeusvariaatioilla on mahdollista tehdä monipuolisia kehonhuoltoharjoitteita. Useammilla kannakkeilla korkeus on säädettävissä myös eri mittaisille käyttäjille.

Voiko voimistelurenkaat kiinnittää leuanvetotankoon?
Voimistelurenkaat voi asentaa leuanvetotankoon. Tankoon kiinnittäessä suosittelemme kiepauttamaan voimistelurenkaiden hihnat kerran tangon ympäri, jotta hihnojen lukot eivät liu’u alas ja hankaa puurenkaita eivätkä lukot hankaa/kuluta leuanvetotankoa.


Ilmajoogaliina

Mihin ilmajoogakangasta toi käyttää?
Ilmajoogakangasta voi käyttää akrobatiaan sekä rentoutumiseen. Ilmajooga on mainio tapa vahvistaa, venyttää ja rentouttaa kehoa. Myös lapset tykkäävät leikkiä ilmajoogakankaalla. Ilmajoogakankaan sisään on myös mukava verhoutua makoilemaan.

Mitkä ovat ilmajoogakankaan mitat?
Ilmajoogakankaan pituus on n. 5 m ja leveys 2,8 m. Joogaliinan maksimikäyttäjäpaino on 150 kg.

Miten ilmajoogakangas solmitaan?
Katso ohjevideo nettisivuiltamme:https://www.voimistelurenkaat.fi/tuote/ilmajoogakangas

Miten ilmajoogakangas kiinnitetään?
Suosittelemme kiinnitykseen liukulaakeroituja kattokannakkeitamme. Kankaan mukaan voit tilata hihnat, joilla saa säädettyä kankaan korkeutta. Mikäli valitset pakettiin mukaan hihnat, toimitetaan niitä tilauksen mukaan aina kaksi kappaletta. Kangas on mahdollista kiinnittää yhden tai kahden pisteen kiinnityksellä.

30 päivän palautusoikeus

Palautusmaksu alkaen 19,90€

Suomessa valmistettu

Kotimaista laatua.

Nopea toimitus

Lähes kaikki tuotteemme lähetetään vain 1-3 arkipäivässä.

Suomen Voimistelutuote